Dani otvorenih vrata
16. svibnja 2022.
[NATJEČAJ] – za prijam odgojitelja/ice na neodređeno radno vrijeme
15. lipnja 2022.

Suradnja s roditeljima i uređenje vrtićkog dvorišta

Roditelji i odgojitelji važni su sudionici u djetetovom odgoju. Njihova međusobna komunikacija, suradnja i djelovanje pomaže djetetu da se razvije u kompetentnu osobu. Sustavna suradnja obitelji i predškolske ustanove te doživljavanje roditelja kao partnera u kreiranju odgojno-obrazovne prakse pridonosi stvaranju jedinstvenog stila odgojnog rada koji proizlazi iz zajedničkih ciljeva, interesa i potreba.

Do sada su u Dječjem vrtiću Selnički zvončići ostvareni različiti oblici suradnje s roditeljima, a svoju suradnju nastojali smo produbiti organiziranjem radionice uređenja vrtićkog dvorišta. Organiziranom radionicom roditelji su dobili priliku istražiti vrtićko dvorište i interese vlastite djece.  Sukladno tome, uz pomoć odgojiteljica i upotrebom otpadnih materijala izradila su se igrala koja će djeci obogatiti svakodnevni boravak na sviježem zraku. Od starih guma nastali su poligoni za djecu različitih dobnih skupina kako bi zadovoljili njihove motoričke i kognitivne sposobnosti.


Izrađeni poligoni omogućuju razvoj određenih motoričkih znanja, sposobnosti i spretnosti kod djece. Osim igralima, dvorište smo obogatili visokim gredicama u koje su majke posadile cvijeće. Svakodnevnom brigom o cvijeću razvijat će se osjećaj odgovornosti za posađene biljke. Visoku gredicu djeca su uz pomoć odraslih obojali u zelenu boju, završnim detaljima pretvorili je u veliku gusjenicu, a od neoblikovanog i starog materijala nastali su cvjetići koji krase vrtićku ogradu.

Nakon provedene aktivnosti roditelji su iskazali veliko zadovoljstvo obogaćenim sadržajima, a djeca su jedva dočekala novi dan kako bi s prijateljima istražila nove sadržaje na vrtićkom dvorištu.

Transparentnost