Moja kreativna i zabavna učionica
20. siječnja 2022.

Čep po čep za skupi lijek akcija je Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Republike Hrvatske.

Projekt sakupljanja čepova humanitarnog je karaktera. Skupljanjem čepova osiguravaju se sredstva za nabavu medicinskih pomagala i lijekova štićenicima Udruge. Ujedno akcija sakupljanja čepova ima ekološki značaj jer skupljanjem i recikliranjem čepova senzibiliziramo djecu za odgovorno ponašanje prema prirodi.

Ova hvalevrijedna akcija nije vremenski ograničena već se provoditi tijekom čitave godine, a cilj je prikupiti što više plastičnih čepova.

Papir nije smeće

 

Akcija Papir nije smeće tradicionalno organizira tvrtka Unimer pod pokroviteljstvom Međimurske županije. U akciju se uključuju djeca predškolske i osnovnoškolske dobi sa svojim odgojiteljima i učiteljima, a podršku u sakupljanju papira pružaju roditelji.

 

Akcija traje u toku pedagoške godine, a krajem svibnja prikupljene količine se zbrajaju i dobivamo najuspješnije u kategoriji vrtića i škola, koji se dodatno nagrađuju novčanim nagradama.
Edukacija kroz ovu akcija je od velikog ekološkog značaja za čitavo društvo, a posebno za Međimursku županiju, jer djeca na taj način uče o važnosti razvrstavanja sekundarnih sirovina i brinu o zaštiti okoliša i održivom razvitku od malih nogu.

 

U jesenskoj akciji skupljanja papira prikupljeno je ukupno 660 kg. Zahvaljujemo svima koji su se uključili.

Tim DV Selnički zvončići

Transparentnost