Pozivamo učenike 1. i 2. razreda osnovne škole da nam se pridruže na igri
13. lipnja 2024.
SKLOP AKTIVNOSTI „BOJE, BOJE SVUDA OKO NAS“ I „VOZILA“
12. srpnja 2024.

U srijedu 26. lipnja 2024. pozvali smo učenike 1. i 2. razreda osnovne škole da nam se pridruže u zajedničkoj igri na dvorištu našeg vrtića. Odaziv školaraca ugodno nas je iznenadio, ali i osvijestio koliko im je ovaj poziv značio i koliko ih je vratio u onu bezbrižnu dječju igru.

Raznim aktivnostima koje su djeca odabirala prema vlastitim interesima, stvorili smo toplo i ugodno ozračje u kojem svako dijete ima priliku usvajati znanja i vještine o onome što ga zanima, napredovati u svladavanju socijalnih vještina te jačanju svog samopouzdanja.

Zahvaljujući ovakvim susretima, djeca imaju priliku učiti jedni od drugih te iznositi vlastite stavove i znanja. Starija djeca u ovakvim situacijama dolaze do izražaja jer svojom iskazanom brigom prema mlađima i poučavanjem o onome što su i sami usvojili, učvršćuju svoje samopouzdanje i na taj način stvaraju pozitivnu sliku o sebi i postaju svjesniji svojih kompetencija.

S obzirom na velik odaziv naših školaraca i ispunjenost nakon zajedničkog druženja, ovakve ćemo susrete i dalje rado održavati.

 

Transparentnost