Odluka o upisu djece u Dječji vrtić Selnički zvončići za pedagošku godinu 2023./2024.
26. lipnja 2023.
NATJEČAJ  za radno mjesto spremač/ica
6. srpnja 2023.

Projektom „Životinje“ željeli smo upoznati životinje kako bismo stekli nova i proširili stečena znanja o životinjama te razvili empatiju i ljubav prema životinjama. Svakog dana u vrtiću je boravila jedna životinja pa su tako u našu skupinu stigli redom: zec po imenu Koko, zatim ribice koje su postale naši vrtićki ljubimci o kojima svakodnevno brinemo. Sredinom tjedna posjetili su nas maleni pilići, u četvrtak velika kornjača Gwin, a tjedan smo zaključili dvjema prekrasnim papigama po imenu Koko i Roko.

Čitali smo razne slikovnice, igrali pokretne igre, učili pjesmice, prepoznavali, imenovali i oponašali životinje.

Razvijali smo suradništva u grupnom radu i igri (dogovaranje) te razvijali pozitivne stavove i odnose prema okolini (briga, odnos prema životinjama). Ove aktivnosti bile su posebne i po surađivanju s ostalim odgojnim skupinama, pa su tako naše životinje posjetile sve skupine.

 

Budući da su „Pačići“ pokazali veliki interes za domaće životinje, izradili smo veliku farmu na kojoj se djeca jako vole igrati, sortirati životinje na kojem dijelu farme žive te igru istraživanja kosina koje su bile u obliku kokošinjca. Posebno zanimljiva „Pačićima“ bila je kravica izrađena od kartona na kojoj su djeca istiskivala rukavicu punjenu mlijekom kako bi stekla predodžbu o kravljem vimenu i kako dobijemo mlijeko.

Transparentnost