Kupili smo kolica za naše najmanje kako bi svi mogli zajedno u šetnju
16. veljače 2023.
UČENJE KROZ POKUSE I KONSTRUKTIVNE IGRE
3. travnja 2023.

Jesenske kišne dane posvetili smo igri i kreativnosti; tako su djeca sudjelovala u stvaranju autorske slikovnice velikih dimenzija pod nazivom „Pustolovine malenog pačića“ – od korica do osmišljavanja likova; ilustracijama su život dale vrijedne ručice mališana iz skupine „Pačići“, tekst potpisuju odgojiteljice.

Djeca su od kuće donijela i vlastite slikovnice te ih dijelila s prijateljima.

„Pačići“ su uživali u sklopu istraživačko – spoznajnih aktivnosti „Vesela radionica“ s predmetima radioničkog djelovanja.
S velikim interesom baratali su raznim alatima, aparatima, materijalima i priborom; istraživali smo svojstva, teksture, oblike,  težinu, elastičnost, namjenu predmeta.
Djeca su pokazala iznimnu maštu, kreativnost ali i socijalne vještine.

 

 

Na kraju mjeseca siječnja, hrabro smo krenuli s izgradnjom platforme za igru igračkama vozilima; djeca su aktivno sudjelovala u čitavom procesu, od pripreme površine bojanjem zona na gornjem dijelu platforme do ukrašavanja elemenata za donji dio platforme.
Prilikom igre istražuju kosine i nagibe, brzinu i protočnost puteva prilikom spuštanja, imenuju vozila i boje, opisuju situacije. Najvažnije – zabavljaju se!
U projektu „Zvukovi“ istraživali smo, otkrivali i stvarali različite zvukove raznih intenziteta i tempa, tonova,  melodija te raznih zvukova. Zajedno smo izrađivali instrumente od neoblikovanog materijala – šuškalice, udaraljke, bubnjeve, panove frule i zvečke.
Djeca su svirala na dječjim instrumentima te isprobala prave (sintisajzer, gitara).
„Priča o meni“ sklop je aktivnosti u kojem smo se posvetili bontonu i obitelji.
Razgovarali smo o tome što znači pristojno ponašanje, ponovili pravila skupine te na kraju naučeno primijenili grupnim radom izrade prigodnog plakata.
Ostvarili smo zanimljivu suradnju s roditeljima kod izrade knjižica s podacima o djetetovim prvim godinama – djeca su se pokazala kao pravi govornici i predstavila članove svoje obitelji.
Transparentnost