Zanimljivosti kod „Delfinića“
9. prosinca 2022.
Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. na području Međimurske županije.
16. siječnja 2023.

Skupina „Medići“ provodi projekt suradnje s roditeljima, na način da roditelji predstavljaju svoja zanimanja djeci u skupini.

Projekt je započeo u lipnju ove godine kada nas je posjetila gospođa Anita Banić, učiteljica matematike.

Gospođa Anita posjetila nas je u vrtiću gdje je predstavila svoje zanimanje. Donijela je djeci pregršt poticaja kojima im je približila posao učitelja matematike, te im na taj način približila što se to sve radi u školi. Medići su uzbuđeno sudjelovali u aktivnostima koja nam je pripremila, te u poklonima koje nam je donijela.

Nakon gospođe Banić, na poziv gospođe Silvije Šafarić, posjetili smo trgovinu „Krk“ u Selnici, na njezinom radnom mjestu. Drage prodavačice provele su nas kroz njihov dućan gdje su djeca bila slobodna razgledati artikle, a na kraju i odabrati te samostalno kupiti nešto po želji.

Medići su u oblilasku trgovine pokazali svoje pristojno ponašanje, te su s velikim zanimanjem pratili sve što su nam prodavačice objašnjavale i pokazivale.

Posjetili smo i našu pekaru „Ninaj“ u Selnici gdje smo se upoznali s pekarskim proizvodima, saznali smo što to sve pekar radi i gdje, te smo se na kraju počastili ukusnim klipićima. Također, uspješno surađujemo s Bibliobusom, odnosno gradskom knjižnicom Nikola Zrinski, Čakovec. Djeca samostalno biraju zanimljiva štiva, uče odgovornosti čuvanja knjiga i vraćanja na vrijeme.

Na ovaj način djeca se upoznaju s raznim zanimanjima koja su oko nas, te saznaju što to sve njihovi roditelji rade. Ovo je tek početak projekta koji će se nastaviti i u narednim mjesecima.

 

Transparentnost